fredag 3 oktober 2014

DIY söta förvaringsburkar

Tänkte visa er ett DIY som jag gjorde i all hast nu ikväll!
Är ju som känt en riktig te samlare, och när jag senast var till
Sverige så köpte jag hem ett lager med Kobbs lösa téer i påsar.
Men dessa påsar är ju varken praktiska eller särskilt snygga att ha
framme i köket, så jag fixade till ett enligt mig snyggare alternativ.
Jag använde mig av en urdiskad gurksalladsburk, sprayfärg och en
byrå knopp i porslin. Jag tog en skruv till hjälp för att göra ett litet hål
i mitten av locket för porslinsknoppen. Sedan efter att jag sprayat locket
mattsvart så skruvade jag fast knoppen. Slutligen så klippte jag ut
en etikett åt mig av tepåsen och tadaa… Färdigt!
Inga svårigheter :) Skall bestämt göra flera men i andra färger och med
andra porslinsknoppar. Trevlig helg!!

0590 
0602
0620
0605

5 kommentarer:

 1. På tal om spraya... Jag gjorde mitt första (!!) sprayförsök för nån vecka sen. En ful metallbricka skulle få bli svart. Det blev uselt så nu rådfrågar jag experten. Var det bara pga fel temperatur jag var ute i under 10 grader en kväll och det stod på burken att man skulle spraya i 25 grader... Eller berodde det också på mitt tålamod, att jag sprayade för mycket på en gång. Det stod att man skulle spraya ett tunt lager och vänta några minuter. Måste man vara så petig? Det tar ju en halvtimme att spraymåla då- passar inte alls mitt tålamod. :) Har fått för mig att det är nåt man gör på nolltid....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt min erfarenhet så har inte spraymålet varit så temperaturkänsligt, har nån gång målat ute mitt i vintern men tagit in för att torka och det har fungerat. Det som brukar ställa till det så är om saken man sprayar inte har helt ren/dammfri yta och just som du sa om man sprayar för mycket på en gång. Nyckeln till ett snyggt resultat är tyvärr att måla tunna och många lager. Det behövs inte många minuter mellan lagren, ibland har jag t.e.x. två saker som jag sprayar samtidigt så brukar jag "turas om" att spraya föremålen utan större paus.
   Så då blir det ju verkligen ingen lång torktid. Men har man som sagt ett tunnt lager så tar det ju inte länge för det att torka heller... Hoppas jag kunde vara till lite hjälp och bättre lycka nästa gång! Och övning ger färdighet :)

   Radera
 2. Låter ju bra med vädret för jag vill inte spraya inne då jag har en liten ettåring. Jag tyckte inte jag sprayade mycket i gången men det hann ändå bli vågor i färgen som om den rann liksom. Kan det vara dålig färg (billig var den!) eller är det bara jag som inte fattar hur oändligt lite man ska spraya i gången? Det ska alltså inte täcka över huvudtaget första varvet?

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Å fin idé! :)

  SvaraRadera