Måste tipsa om en jättegod gluten- och laktosfri efterrätt som
jag fick receptet på igår (Tack Sanna!).
KINUSKIPAJ
BOTTEN:
75 gram Smör eller Margarin
Ett paket glutenfria chokladkex
2 dl Laktosfri grädde (eller vanlig)
2 dl Kinuski sås
2 dl cremé fraiche
3 st gelatinblad eller gelatinpulver
Krossa eller smula sönder kexen och blanda med rumsvarmt smör
till en smet, lite vatten kan tillsättas för att få det mera lättarbetat.
Arbeta ut kaksmeten i tex. en pajform
Lägg gelatinbladen i vatten för att blötas upp.
Vispa grädden, blanda i kinuskin och cremé fraichen.
Ta fram en liten kastrull och lägg vatten så att det just och just täcker botten.
Koka upp. Ta upp gelatinbladen ur blötläggningen och vrid ur, lägg dem i
det kokande vattnet och rör om så att de smälter.
Häll gelatin blandningen i grädd/kinuski/cremé fraiche blandningen
i en jämn stråle och rör om medan du häller i gelatinet.
Häll sedan blandningen snabbt över kakbottnen.
Garnera med tex. mariannekross (jättegott!), riven choklad eller strössel.
Ställ i kylen tills det stelnar.
TIPS!
Om man som jag tycker att det är lite småjobbigt att handskas
med gelatin så är det minst lika gott att ställa den i frysen...
Blir lite mer "glassigt" men jättegott!
Och man behöver ju inte göra den gluten- och laktosfri om man inte vill.
Använd bara vanlig grädde och digestivekex då istället!
ojj heden måst ja test!
SvaraRadera